Младите полудеа: Во време на пандемијата, вака се возат во автобусите на ЈСП (ФОТО)

Во Белград е снимено момче кое на досега невиден начин го користи јавниот превоз.

На сите ни пречат електричните тротинети и велосипеди кои во последно време се многу популарни на градските улици, а сега едно момче од Белград нашло еден начин како да се избори со гужвите во сообраќајот.

Едно младо момче неодамна забележил многу опасно однесување на друг сограѓанин во градскиот сообраќај. Имено, момето се превезувал на ролери преку мостот така што се закачил за автобус на градскиот превоз и така продолжил до посакуваната дестинација.

Претпоставуваме дека ова е сликано за време на шпицот и гужвит, и дека возилата се движеле многу споро, но тоа секако не го намалува фактот дека во прашање е опасно однесување во сообраќајот во кој овој учесник се загрозил себе си, но и останатите.

Се надеваме дека ваквиот тренд нема да продолжи и дека без оглед на гужвите во сообраќајот, луѓето ќе се одлучат за безбеден вид на возење.

“Нов тренд на бесплатен и небезбеден јавен превоз”, напиша корисникот на Фејсбук објавувајќи ја следната фотографија:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*