“Ме прашувам каде сум и што правам? Плачам, да, плачам. На улица сум…” Познатиот пејач 13 години после смртта на Тоше Проески во болка и тага

Пред 13 години цела Србија и регион занемеа пред веста дека трагично настрадал македонскиот пејач Тоше Проески, пишува српскиот портал Блиц.

Тони Цетински (51), кој со Тоше во 2005. ја сними песната “Лагала нас мала”, е неутешен. Тој му посвети емотивна објава на социјалните мрежи.

-Не напушти физички, но само физички, брате мој. Не можам да верувам ниту ден денес дека недостасуваш и колку ни е се уште тешко што прерано си замина. Животот стварно не е фер – започна Тони, па продолжил:

-Се прашуваш каде сум и што правам? Плачам, да, плачам. На улица сум, секако, и дождот е одвратен, но твојата насмевка е надеж која на сите во денешното чудно и злобно време им е потребна. Ќе биде се во ред додека те имаме тебе кој не чувас со својата присутност, песни и сите добрини што си ги оставил на оваа планета. Ти си анѓел на добрината. Знам дека не чуваш, како што и ти мора да знаеш дека секогаш си во нашите молитви. Те сака братот – напиша Цетински.

View this post on Instagram

“13 dugih godina “ Sutra negdje u ovo doba napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer ….😢 Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem…. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. TI SI ANĐEO DOBROTE. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat ❤️🙏🏻🇲🇰

A post shared by Tony Cetinski⭐️𝕠𝕗𝕗𝕚𝕔𝕚𝕒𝕝 (@tonicetinski) on

Тодор Тоше Проески е роден на 25. јануари 1981. година во Прилеп, а 26 години подоцна трагично настрада во сообраќајна несре ќа во Хрватска, на 16. октомври 2007. година. Тоше дипломирал на Музичката академија во Скопје, а бил важен музичар и омилена личност ширум Балканот.

Тоше Проески позади себе остави голем број песни кои живеат и ден денес, благодарение на нив гласот на Балканскиот анѓел и поантаму се слуша и не дозволува да падне во заборавав. Сјаен пејач и уште подобар човек, чиј пат кон ѕвездите прерано е прекинат, оставвил длабока трага како на домашната јавна сцена, така и во светот.

Покрај песните, Тоше Проески остана запаметен по прекрасната насмевка и добрата душа. Им помагал на сите оние на кои помошта им била неопходна, го сакал своето семејство, своите пријатели и своите колеги, пишуваат српските медиуми за нашата ѕвезда.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*