Добила на лото, а утредента сопругот ја напуштил поради најчудната причина

Таа вечер заборавила на најважното правило во својот и неговиот живот.

Енџи Дестен од Јамајка никогаш не сакала коцкање и игри на среќа, но една вечер сепак попуштила кога пријателката ја наговорила да играат бинго.

Во локалното кафуле во едно градче се собирале луѓе кои сакале да се дружат, но и да играат игри на среќа, а доколку некој освои награда или премија, ете причина за славење и пијанство до утрината.

Енџи некако била убедена да игра бинго, а после само 15 минути не знаела што да прави од среќа. Се испоставила дека поради големиот број на луѓе кои играле, премијата била како никогаш досега, односно нешто повеќе од 3.500 евра. И токму таа премија ја добила Енџи.

Жената не знаела што да прави од среќа. Се качила на маса и започнала да скока од радост, а потоа заминала да ги земе парите.

Подоцна, со нејзината пријателка заминале во клуб да прослават, и се напиле како никогаш во животот, играјќи со некои згодни момци.

И додека нејзината другарка завршила со еден од нив, Енџи некако успеала да стигне дома и легнала во кревет. Нејзиниот сопруг.

Лерој не бил дома во моментот бидејќи работел цела смена, а нивните деца спиеле.

Но, кога следното утро го затекнала сопругот како ги пакува работите во две торби и заминува, останала занемена.

Лерој е поранешен зависн ик од алко хол и коцка кој многу долго се лечел, а сопругот му била партнер кој го поддржува во елото тоа време. Знаела дека ако сака бракот со него да успее, не смеат да дозволат алко холот и коцката да влезат во нивниот дом, а токму и тоа се случило.

Лерој бил лабилен по тие прашања и за да се предупреди себе да не падне во искушение, тој си ги собрал работите и ја напуштил сопругата и децата Енџи дури тогаш сфатила што направила и останала со децата во голема болка.

Сепак, после четири месеци тие успеале да се смират, а парите во меѓувреме ги дале во хуманитарни цели се со цел Лерој да не се потсеќа на грозната ноќ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*